fredag 2 maj 2014

Alla pratar om chiafrön!


 Alla pratar om chiafrön och jag förstår dom. För mini-fröna som ursprungligen kommer från Mexico och som använt av Aztekerna sedan urminnes tider är rika på fibrer och protein och faktiskt inte så tokiga att blanda i olika saker. Jag gjorde en chia-gröt, som blev riktigt smaskig toppad med valnötter och honung. Här nedan har du receptet :)


Mixa nötterna och blanda med mjölken och yoghurten till en slät smet. Blanda sedan i vaniljsocker och chiafrön. Låt stå över natten så har du en god och nyttig gröt till frukost!

Chiagröt ca. 2 port
  • 3/4 dl mandel/casewnötter
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grekisk- eller matlagnings yoghurt
  • 1 msk chiafrön
  • Smaksätt med lite vaniljsocker/vaniljpulver och agavesirap

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar