tisdag 1 januari 2013

En kulinarisk start på det nya året!

"In med det nya och ut med det gamla".. 
Inte är det dumt att försöka sig på att ändra matvanor eller som jag gav mig på idag för första gången, nämligen att koka egen fond. Det tog mig totalt ca 3 timmar att få ihop denna fisksoppa baserad på en räkfond, förmodligen har tidsaspekten varit en bidragande faktor till att det inte hänt tidigare. Må så vara.
Att äta "grönt" behöver inte enligt mig betyda en uteslutande vegetarisk eller vegansk kost. Jag har valt att köra på en "demi-vegetarisk" bana då jag är väldigt förtjust i fisk och skaldjur. Så låt oss stoppa i oss vad vi nu vill, huvudsaken är att vi åtminstone tar vårt ansvar och vet vart maten kommer ifrån, vilken påverkan den möjligen gjort på vår natur och att vi mår bra och gläds av den!

2 kommentarer:

  1. Jag håller helt med dig! Och jag tycker verkligen att mataffärer borde göra det lättare för människor att handla hållbart för miljön.

    Förresten, jag är imponerad att du gjorde din egna fond. Jag kanske också ska göra det någon gång, med betoning på kanske hehe :P

    Sandra / inmyworld.webblogg.se

    SvaraRadera
  2. Såg din kommentar nu Sandra :) sweet! Måste komma igång och skriva mer alltså ;)

    SvaraRadera